Google, Drive ve Fotoğraflar için işleri zorlaştırıyor

Google, Drive ve Fotoğraflar için işleri zorlaştırıyor

Google Drive ve Google Fotoğraflar arasındaki senkronizasyon tarih olacak gibi görünüyor. Google, iki uygulama arasındaki iletişimi değiştirmeye hazırlanıyor. Bunun için tarih veren şirket, fotoğraf ve videoların otomatik senkronize edilmeyeceğini açıkladı. Google Drive fotoğraflar konusunda kullanıcıları biraz daha zorlayacak.

Google Drive fotoğraflar ile ilgili ayarları değiştiriyor

Google Drive’a fotoğraf yüklemek için daha önce kullanıcıların herhangi bir şey yapmasına gerek yoktu. Çekilen fotoğraflar otomatik olarak diğer hizmetle senkronize ediliyordu. Aynı şekilde, bir fotoğrafı ya da videoyu Fotoğraflar kısmından silen kullanıcının bu komutu Drive’a da vermiş oluyordu.

Google yaptığı açıklamada bundan sonra fotoğraflar ve videoların artık otomatik eşitlenmeyeceğini duyurdu. Bu hizmetlere orijinal kalitede kopyalanan içerikler hem Drive’da hem de Fotoğraflar’da kullanıcının depolama kotasından düşecek. 10 Temmuz’da başlayacak olan uygulama, bu tarihten önce yapılan senkronizasyonları kapsamıyor.

Kullanıcılar, upload özelliğini kullanarak fotoğraflarını aktarabilecek.

Google Drive fotoğraflar için yapılan bu güncellemenin kullanıcıların ‘hangi dosyaları paylaştım’ kafa karışıklığının önüne geçeceği söyleniyor. Ayrıca, iki hizmet arasındaki deneyim de bu sayede daha basit bir hal alacak.








Paylaş